Japan – Paraguay als surprise

0

Behalve Nederland – Slowakije is er nog een duel bekend voor de tweede ronde. Op dinsdag spelen Japan en Paraguay tegen elkaar. De winnaar van dit duel krijgt in de kwartfinale te maken met de winnaar van groep H of de nummer twee van groep G.

Op papier is de tabel langzamerhand ingevuld. Spanje moet vrijdagavond tenminste winnen van Chili om verder te komen in het toernooi. Zwitserland is zeker geplaatst als het met twee goals verschil wint van Honduras, maar in de meeste gevallen volstaat elke overwinning. Voor Chili is de groepszege een feit als er tenminste niet wordt verloren van Spanje. Het kan dus in groep H heel spannend worden.

 

De wetenschap dat Oranje een tegenstander in de kwartfinale kan worden voor de groepswinnaar van groep G kan Brazilië misschien op het idee brengen om de wedstrijd tegen Portugal te verliezen. Brazilië kan dan ook andere lastige tegenstanders ontlopen op weg naar finale. Wanneer Brazilië de groep wint krijgt het de winnaar van Nederland – Slowakije als tegenstander in de kwartfinale en een van de volgende ploegen Uruguay, Zuid Korea, Ghana en VS als tegenstander in de halve finale. Als Brazilië tweede wordt is de winnaar van Japan – Paraguay de tegenstander in de kwartfinale en vervolgens de één van Argentinië, Mexico, Engeland en Duitsland.

 

 

Share.

Laat een reactie achter