Japan is veel meer dan Honda

0

De tweede tegenstander van Oranje op het WK is voor Van Marwijk niet geheel onbekend. In september won zijn Oranje nog met 3-0 van Japan, maar de confrontatie met de drievoudig kampioen van Azië in Durban zal anders zijn.

Japan is vanaf 1998 een vaste deelnemer aan het WK, nadat het land in 1997 in de laatste seconde van de voorronde een ban brak met een golden goal. Japan heeft op het toernooi in eigen land na nooit potten kunnen breken en pakte alleen een puntje tegen Kroatië (met een droge 0-0), maar verloor zelfs van Jamaica en Australië. In eigen land haalde het land wel de volgende ronde en dat eerlijk gezegd zonder de hulp die mede-organisator Zuid Korea wel kreeg. Maar Turkije was een te hoge hindernis in het eerste KO-duel.

 

Japan beschikt over enkele spelers die gerijpt zijn in Europa, zoals Nakamura, Matsui en Tamada. En natuurlijk Honda, hoewel de VVV’er nog altijd niet zeker is van een basisplaats in de ploeg van bondscoach Takesji Okada. Nederland speelde slechts een keer eerder op een WK tegen een ploeg uit Verre Oosten. In 1998 werd Zuid Korea vrij eenvoudig (5-0) onder de voet gelopen in Marseille. Er werd ook gewonnen van andere Aziatische ploegen: Iran (3-0, 1978) en Saoedi-Arabië (2-1, 1994).

 

Share.

Laat een reactie achter