Ivoorkust is er zeker bij; Kameroen op koers

0

Na Ghana is ook Ivoorkust officieel geplaatst voor het WK. De oranje olifanten kwamen met een gelijkspel bij Malawi over de drempel. Didier Drogba stelde zelf de kwalificatie veilig door de gelijkmaker te maken halverwege de tweede helft.

Een paar minuten had Malawi voor eigen publiek de leiding genomen door Ngwira. Het is voor de tweede keer dat de Ivorianen op een WK aanwezig zullen zijn. Vier jaar geleden maakten ze onder bizarre omstandigheden de eerste sprong naar de top ten koste van Kameroen.

Egypte heeft alles nog in eigen hand dankzij een dure 1-0-zege bij Zambia. Kameroen is ook op het goede spoor. Na de dubbele zege op Gabon werd vandaag Togo met 3-0 verslagen. In ieder geval heeft de ploeg van Paul LeGuen nu alles in eigen hand. De winst kwam tot stand door treffers van Geremi (penalty, 30e minuut), Makoun (48e) en Emana (55e).

In deze groep is Marokko in ieder geval uitgeschakeld. De ploeg van Mounir el-Hamdaoui verloor kansloos bij Gabon. Het werd 3-1.