Ivoorkust herstelt zich en haalt kwartfinale

0

Ivoorkust heeft zich vanavond als eerste ploeg geplaatst voor de kwartfinale. De oranje olifanten wonnen overtuigend van Ghana met 3-1 en zijn zodoende zeker van een plaats in de volgende ronde in de gemutileerde groep.

Ivoorkust is dus van de hel in de hemel gekomen, omdat bij een nederlaag de ploeg waarschijnlijk te vroeg naar huis was gegaan. De Ivorianen boekten een mooie zege op Ghana. De kraker van de eerste ronde van de Afrika Cup tussen twee WK-gangers werd gespeeld onder een zomerse hitte bij een temperatuur van 28 graden in het heetgebakerde Cabinda. De Ivorianen namen in de 22e minuut de leiding door Gervinho. De speler van Lille scoorde op aangeven van Salomon Kalou.

Na rust werd het zeer spannend omdat Ghana meer initiatief nam en omdat Eboué tegen een rode kaart op liep. Toch liep Ivoorkust verder uit met een knap genomen directe vrije trap Tiéné. Daarmee leek de wedstrijd beslist. In de slotfase zorgde Drogba nog voor een derde treffer. De Black Stars redden de eer met een treffer van Asamoah Gyan. Ghana moet op de slotdag winnen van Burkina Faso om verder te kunnen komen in het toernooi.