Italië wint van Engeland na strafschoppen

0

Italië heeft de laatste kwartfinale gewonnen ten koste van Engeland. Nadat er 120 minuten niet gescoord was, werd de wedstrijd beslist door penalties in het voordeel van de Italianen.

Het beloofde een spannen duel te worden. Na een geweldig schot van De Rossi en een grote kans voor Welbeck aan de Engelse zijde leek het een prachtwedstrijd te worden. Een aantal grote kansen van onder andere Balotelli waren de hoogtepunten van de wedstrijd, maar ondanks dat werd er niet gescoord.

 

De Italianen namen het initiatief, maar onder andere Balotelli misten een aantal goede kansen op de openingstreffer. Na 25 minuten kon hij na een fantastische pass van Andrea Pirlo doorlopen op Hart, maar de spits handelde te langzaam en daardoor kon John Terry ingrijpen. Kort voor rust miste het enfant terrible een dot van een kans na koppend terugleggen van Antonio Cassano. Van enkele meters schoot Balotelli over.

 

In de tweede helft waren het opnieuw de Italianen die het meest op zoek waren naar een doelpunt. Engeland kreeg een aantal kansjes via Rooney en even later ook Carrol, maar Cassano leek voor Italiaanse kant het beslissende doelpunt te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

 

Vervolgens moest de wedstrijd beslist worden door penalties. Riccardo Montolivo schoot namens Italië naast, nadat Steven Gerrard en Mario Balotelli al hadden gescoord. Wayne Rooney en Andrea Pirlo (panenka) schoten raak, waarna Ashley Young voor Engeland het aluminium raakte. Alberto Nocerino schoot daarna ijskoud Italië’s vierde binnen. Daarna redde Gianluigi Buffon op een slappe inzet van Ashley Cole. Diamanti knalde de Azzurri naar de halve finale.

Share.

Laat een reactie achter