Italië vreest een loting

0

Het gelijkspel van Italië tegen Nieuw Zeeland heeft op het schiereiland tot een berg aan kritiek geleid. Alle kranten laten weinig heel van de ploeg, die de wereldtitel moet verdedigen. ‘Naast de titel grijpen is niet erg, maar zo slecht spelen wel.’

In Italië vreest men vooral de kans dat een plek in de volgende ronde moet worden behaalde via een loting. Daar kan sprake van zijn wanneer de ploeg van Lippi donderdag hetzelfde gelijkspel boekt als Nieuw Zeeland. In dat geval moet een loting bepalen welke ploeg verder gaat in het toernooi en hoogstwaarschijnlijk de eerste tegenstander van Oranje wordt in KO-fase.

 

Een speciale commissie onder leiding van oud-UEFA-voorzitter Lennart Johansson is verantwoordelijk voor zo’n loting. In 1990 was er voor het laatst sprake van een loting na de eerste ronde van het WK. Toen hadden Nederland en Ierland exact dezelfde resultaten geboekt. Er was echter een verschil: beide landen waren toen wel geplaatst voor de tweede ronde en moesten loten om de tegenstander te bepalen.

 

Sommige spelers van Italië hebben gisteravond toegegeven dat ze bang zijn voor een vroege uitschakeling. ‘We spelen zonder rust en dat komt omdat het niet loopt zoals we willen. Wij zijn zelf schuldig voor het feit dat we niet hebben gewonnen, maar als je niet van Nieuw Zeeland is de kans aanwezig dat je straks ook zomaar wordt uitgeschakeld.’

 

De Italiaanse media maken gehakt van de prestatie van de Squadra. ‘Een ploeg als Nieuw Zeeland zou normaal gesproken niet eens overleven in de Serie B. Er bestaat geen enkel excuus voor deze wanprestatie. Ook al was de treffer van Nieuw Zeeland een schoolvoorbeeld van buitenspel. De ploeg van Lippi had dit team moeten oprollen en dat heeft het niet gedaan,’ aldus La Gazzetta dello Sport vanochtend. ‘Italië, wat een verspilling,’ luidt de kop van Corriere dello Sport.

 

Share.

Laat een reactie achter