Italië naar het WK met een narrow escape

0

Wereldkampioen Italië heeft zich ook vanavond geplaatst voor het WK. De ploeg van Marcello Lippi leek zich te blameren met een nederlaag bij Ierland, maar kroop toch over de drempel met een gelijkmaker van Gilardino in de blessuretijd.

De titelverdediger speelde een moeizame wedstrijd tegen Ierland, dat voor de aftrap al zeker was van het spelen van een barrage. Maar de ploeg van Giovanni Trapattoni wilde meer en dwong de Squadra tot het uiterste. Het werd door een doelpunt van Whelan 1-0 in de 8e minuut. Ruim een kwartier later maakte Camoranesi gelijk met een kopbal. Die stand bleef tot de slotfase op het scorebord staan. In de 87e minuut scoorde Ledger en leken de Ieren op een stunt af te stevenen, maar de gelijkmaker van Gilardino zorgde voor de beslissing wat betreft de groepszege. Italië heeft sinds 1958 nooit meer ontbroken op een WK.