Italië maakt nu werk van Amauri

0

Het falen van de Italiaanse ploeg tijdens de Confederations Cup heeft in ieder geval geleid tot het versnellen van de naturalisatie van de Braziliaanse aanvaller Amauri tot Italiaan. De spits van Juventus is welkom bij de Squadra.

Bondscoach Lippi hield zich tot deze zomer enorm op de vlakte over deze kwestie, die al een jaar de gemoederen binnen de Italiaanse bond bezig hield. Na de transfer van Amauri van Palermo naar Juventus, leek de machtige club uit Turijn de speler niet alleen te willen naturaliseren om een plaats voor een ‘niet EG-speler’ vrij te maken. Er werd vooral gehint naar de mogelijkheid om van de spits een Italiaanse international te maken. Het falen van Luca Toni op het toernooi in Zuid Afrika lijkt het proces nu alleen te versnellen, zodat Amauri eventueel al in het najaar inzetbaar is.

Overigens heeft Lippi nog meer spitsen achter de hand, zoals Pazzini (Sampdoria) en Acquafresca (Cagliari) om de rol van Toni binnen de ploeg over te nemen. De grote vraag is vooral of Lippi Antonio Cassano nog een kans wil geven in de nationale ploeg.

Share.

Laat een reactie achter