Italië begint WK met gelijkspel

0

Italië heeft de eerste wedstrijd op het WK niet gewonnen. De titelverdediger speelde gelijk tegen Paraguay, dat in de eerste helft verrassend de leiding nam door Brugge-speler Alcaraz. Na rust maakte De Rossi gelijk.

Marcello Lippi gunde zes van zijn wereldkampioenen een plaats in de basis. Maar de ploeg kon geen vuist maken in de eerste helft. De wedstrijd begon met een schandalige tackle van Riveros op de enkel van Montolivo. De eerste helft leverde verder weinig kansen op. Zes minuten voor rust sloeg Paraguay toe met een kopbal van Alcarez uit een vrije trap van Torres. De speler van Club Brugge troefde Cannavaro in de lucht af. Opvallend genoeg heeft Italië in alle duels in Zuid Afrika (met de drie in de Confederations Cup van vorig jaar) de eerste goal tegen gekregen.

Italië vocht tegen zichzelf en had erg veel moeite om het spel te maken zonder de regisseur Pirlo. Daarbij raakte de ploeg Gianluigi Buffon kwijt in de rust en dus de kans op een extra wissel. In de tiende minuut miste Vera een goede kans. Een minuut later haalde Montolivo uit, maar doelman Villar redde nog knap. Zeven minuten daarna ging de keeper bij een hoekschop van Pepe in de fout, waardoor De Rossi van dichtbij gelijk kon maken. Na de gelijkmaker ging Italië wel op jacht naar de zege en met Di Natale en Camoranesi als invallers was er ook meer druk. Alleen Montolivo was met een afstandschot in de buurt van een winnende goal. Met de 1-1 voorkwam Italië de blamage van een nederlaag. De ploeg lijkt wel op weg naar een plek in de volgende ronde, maar de groepszege is nog niet zeker.