Italianen willen Cassano in nationale ploeg

0

De zoveelste uitsluiting van Antonio Cassano door bondscoach Lippi voor de Italiaanse ploeg heeft geleid tot een massaal protest op verschillende websites op het schiereiland. Lippi heeft laten weten zijn eigen weg te gaan.

‘Cassano kan nog zo goed zijn best doen om in de nationale ploeg te komen, maar ik zal mijn eigen idee volgen,’ liet Marcello Lippi zich gisteren tijdens een persconferentie ontvallen. Daarmee lijkt de kans op een terugkeer van Cassano in de nationale ploeg nihil. De speler van Sampdoria, die sinds een paar maanden weer een van de smaakmakers van de Serie A, heeft zich al neergelegd bij het verdict van Lippi.

‘Ik speel dit seizoen bij Sampdoria en zal me daar helemaal op kon concentreren. Het heeft toch geen zin om tegen beter weten in te hopen. Ik doe mijn best en ik weet dat veel mensen mij graag ook in een ander shirt zien, maar dat is voor mij nu even niet aan de orde,’ aldus de aanvaller, die sinds 2005 niet meer onder Lippi in de nationale ploeg heeft gespeeld.

Lippi snapt de commotie in het land best. Elke bondscoach heeft wel een speler gehad die hem niet lag. Zo werd Bearzot in de media tot vervelens toe met de Inter-middenvelder Evaristo Beccalossi geconfronteerd, tot de ochtend van de WK-finale in 1982 aan toe. Giovanni Trapattoni liet Roberto Baggio thuis, terwijl Sacchi niets moest hebben van het Sampdoria-duo Vialli & Mancini. ‘Ik ben gevraagd om de nationale ploeg zo goed mogelijk te laten spelen en dat hoop ik op mijn wijze te kunnen verwezenlijken. In mijn nationale ploeg is niet voor iedereen plaats,’ lichtte de coach toe.

Na zijn uitspraken is er een massaal protest onder de lezers van de verschillende sportkranten losgebrand.

Share.

Laat een reactie achter