Irak en Nieuw Zeeland zonder goals naar huis

0

Irak en Nieuw Zeeland waren op de Confederations Cup het equivalent van spek en bonen. Beide ploegen wisten in drie duels zelfs niet een doelpunt te maken en na de troosteloze 0-0 van vanavond mogen de kampioenen van Azië en Oceanië naar huis.

Irak had achteraf aan een 2-0-zege voldoende om zich voor de halve finale te plaatsen, maar op een bemoedigende beginfase na mocht de ploeg van wondercoach Bora Milutinovic geen aanspraak maken op een dergelijke promotie. Doelman Moss redde in de eerste twaalf minuten drie keer op inzetten van Imad en Younes Mahmoud. Daarna zakte Irak zelf in en kregen de kiwi’s zelfs de beste kansen. Killen en Smeltz misten echter de juiste richting bij hun doelpogingen.

In de tweede helft waren er nog een paar kansjes voor beide ploegen maar erg hoogstaand was het duel niet en beide ploegen leken vooral niet te willen verliezen. De halve finale was niet alleen in theorie maar ook in de praktijk veel te ver weg voor Irak. Nieuw Zeeland vierde het eerste punt in de geschiedenis van een FIFA-toernooi met enige trots.

Share.

Laat een reactie achter