Intensieve behandeling voor Robben

0

Arjen Robben blijft voorlopig deel uitmaken van de WK-selectie van het Nederlands elftal. Onderzoek in het ziekenhuis wees zondag uit dat de hamstringblessure van de vleugelspits minder ernstig is dan gevreesd.

Robben heeft zaterdag in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Hongarije (6-1) een klein scheurtje in zijn linkerhamstring opgelopen, zo maakte de KNVB zondag bekend. Hij wordt vanaf morgen intensief behandeld aan de blessure door de Rotterdamse fysiotherapuut Dick van Toorn. Robben verklaarde in het tv-programma Studio Voetbal: ‘Ik zal er alles aan doen om er bij te zijn, want Nederland maakt een goede kans om wereldkampioen te worden. Met een beetje geluk kan ik over een week alweer meetrainen.’

 

Arjen Robben moet overigens wel voor zaterdag in Zuid Afrika zijn. Het is een van de basisregels van het WK dat alle deelnemers tijdens het toernooi in het organisatieland zijn. Franco Baresi moest om die reden in Amerika een kijkoperatie ondergaan om nog later tijdens het WK-94 te mogen spelen.

 

Het is nog niet precies duidelijk hoe lang Robben niet kan voetballen. De kans is echter wel aanwezig dat de vedette van Bayern München tijdens het WK in Zuid-Afrika nog in actie kan komen. De komende dagen wordt besloten wanneer Robben vanuit Nederland naar Zuid-Afrika afreist. Oranje is zondag al gearriveerd in Johannesburg.

Share.

Laat een reactie achter