Individuele prijzen op WK zijn ‘besmet’

0

Wesley Sneijder maakt kans op twee individuele prijzen bij de afsluiting van het WK. Hij kan uitgeroepen worden tot de beste speler van het toernooi en ook topscorer van het toernooi worden. Dit is geen garantie voor een wereldtitel.

Er lijkt een doem te bestaan op beide titels, want de winnaars worden meestal geen wereldkampioen. De laatste drie spelers (die via een verkiezing voor de finale) werden aangewezen tot de beste van het WK faalden in de finale hopeloos. Ronaldo was zichzelf niet meer in de finale van 1998 en speelde als een schim. Oliver Kahn ging in de finale pijnlijk in de fout, waardoor Ronaldo kon profiteren. Toch kreeg Kahn de individuele prijs. Nog pijnlijker was de uitverkiezing van Zidane vier jaar geleden. Hij zorgde met een domme rode kaart voor het feit dat Frankrijk uiteindelijk naast het goud zou grijpen.

 

Het is slechts vier keer voorgekomen dat de topscorer van het WK ook uit de nieuwe wereldkampioen komt. Dat gebeurde alleen in 1962 (Garrincha en Vava), 1978 (Kempes), 1982 (Rossi) en 2002 (Ronaldo). Sneijder kan beide prijzen dus mislopen en toch wereldkampioen worden.

Share.

Laat een reactie achter