Illegale tickets voor WK in omloop

0

De wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag in een officiële mededeling op de website gewaarschuwd voor de verkoop van illegale toegangskaarten voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Zuid-Afrika.

De bond constateert dat de tickets op internet worden aangeboden, terwijl de kaarten alleen via de officiële FIFA-website te koop zijn. Een speciaal team van de juridische afdeling van de FIFA probeert samen met de internationale autoriteiten de illegale verkopers aan te pakken.

De FIFA wijst de voetballiefhebbers op het feit dat de kaarten voor de WK-wedstrijden uit voorzorg pas enkele weken voor het begin van het toernooi worden afgedrukt en verstuurd. Op het internet worden volgens de wereldvoetbalbond veel valse tickets aangeboden. In de strijd tegen deze illegale verkopers krijgt de FIFA onder meer steun van een speciale unit van New Scotland Yard. Dit team van de roemruchte politie van Londen houdt zich specifiek bezig met de opsporing van criminele activiteiten op internet.

,,Als onderdeel van een grootscheeps onderzoek naar alle verkopers van illegale voetbaltickets pakt New Scotland Yard ook websites aan die nep-kaarten verkopen voor het WK”, zo meldde de FIFA.

 

Share.

Laat een reactie achter