”Ik wil laten zien hoe goed ik ben”

0

Ryan Babel heeft op de officiële website van zijn nieuwe club aangegeven dat hij naar Amsterdam is gekomen om te stralen. De buitenspeler tekende deze week een contract voor één seizoen bij Ajax.

"Het is zeker vertrouwd, want het ziet er nog bijna hetzelfde uit als vijf jaar terug. Toch moet het nog even laten bezinken dat ik hier weer sta. Ik wil mezelf weer laten zien. Ik heb het idee dat mensen geen goed beeld van mij hebben, want ik heb in Duitsland goede wedstrijden gespeeld. Ik wil bij Ajax laten zien hoe goed ik kan voetballen."

 

Dat zal hij doen met hetzelfde rugnummer als in zijn eerste periode in Amsterdam, nummer 49. "Dat kreeg ik in mijn eerste jaar noodgedwongen in mijn handen gedrukt, maar ik heb daar wel een band mee gekregen. Dus het voelde weer vertrouwd. Het verschil is wel dat er drie sterren op staan. Ik heb nooit een kampioenschap hier meegemaakt. Dat moet dit jaar dan maar gebeuren. Het is een goed team en ik zie goede mogelijkheden dat Ajax weer kampioen wordt."

 

Ook trainer Frank de Boer is tevreden met zijn nieuwe aanwinst. "Ryan heeft meer dan veertig interlands gespeeld en na zijn vertrek bij Ajax ervaring opgedaan in twee Europese topcompetities. Hij zal daarom niet alleen vanwege zijn spel van toegevoegde waarde zijn voor Ajax, maar ook vanwege zijn ervaring. Nu alles is afgehandeld, kan hij gaan meetrainen. Hij heeft geen grote achterstand, omdat hij de voorbereiding van Hoffenheim helemaal heeft meegemaakt. Hij zal dus alleen wedstrijdritme missen. Veel spelers zijn nu weg vanwege interlandverplichtingen, waardoor we komend weekend zelf geen wedstrijd hebben. Dat biedt Ryan bijna twee weken de kans om zich verder op te trainen."

Share.

Laat een reactie achter