Huntelaar droomt al van de finale

0

Oranje-aanvallers Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben denken in de voorbereiding op de oefenwedstrijd met de Verenigde Staten vooral aan het WK. Huntelaar zegt dat hij met Oranje de finale wil bereiken in Zuid-Afrika.

"We moeten ons laten zien en de finale halen", liet de AC Milan-spits dinsdag weten. "We hebben de laatste jaren kwartfinales en halve finales bereikt, maar geen finales."

Sinds Nederland in 1974 en 1978 de finale van het WK speelde was de halvefinaleplaats in 1998 het beste resultaat. Op het laatste WK in 2006 ging Oranje in de achtste finale onderuit.

Vier jaar geleden in Duitsland maakte Robben zijn WK-debuut. De snelle vleugelspits van Bayern München noemt het WK ‘een geweldig toernooi’. "Ik denk dat het het beste podium is om iets te presteren en ik kijk ernaar uit", zei de Groninger die als kind al van het WK droomde.

Nederland speelt woensdag in de Arena tegen de Verenigde Staten. Het is de laatste interland voor begin mei de selecties voor het WK bekend moeten worden gemaakt.

 

Share.

Laat een reactie achter