Honda scoort voor Japan

0

De Japanse voetbalploeg heeft de druk op bondscoach Takeshi Okada wat verlicht.

De tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase van het WK in Zuid-Afrika versloeg woensdag Bahrein met 2-0 en eindigde daardoor op de eerste plaats in de kwalificatiegroep voor het toernooi om de Azië Cup.

Japan was na een reeks mindere prestaties ook wel weer eens toe aan een succesje. Shinji Okazaki bracht Japan in Toyota tien minuten voor rust op voorsprong. Ver in blessuretijd maakte Keisuke Honda met een kopbal het tweede doelpunt van de thuisploeg.

Okada had in de aanloop naar de confrontatie met Bahrein zijn hoop al gevestigd op de voormalige spelmaker van VVV-Venlo.

Honda, die momenteel voor CSKA Moskou speelt, zei dinsdag dat zijn landgenoten hem niet als de verlosser moeten zien.

”Ik ben Cristiano Ronaldo niet hoor”, bromde de middenvelder. Woensdag speelde hij echter wel een belangrijke rol in de bevrijdende zege van Japan, zo had ook Okada gezien. ”Hij voegt iets toe aan de ploeg. Hij houdt het simpel en zijn gedrevenheid gaf het team een impuls.”

In de aanloop naar het WK speelt Japan op zondag 30 mei in Graz (Oostenrijk) een oefenwedstrijd tegen Engeland.