Honda bezorgt Japan historische zege

0

Japan heeft na Zuid Korea ook de eerste wedstrijd op dit WK gewonnen. De ploegen uit het Verre Oosten rukken op, daar waar de Afrikanen werden verwacht. Japan versloeg Kameroen met 1-0. Keisuke Honda besliste de duffe pot in Bloemfontein.

Het is de eerste zege voor Japan op een WK buiten de eigen landsgrenzen en dat maakt deze prestatie nu al historisch. Toch is het zeker niet verrassend want in acht onderlinge WK-duels tussen de ploegen uit Afrika en Azië wisten de Aziaten vier keer te winnen en de Afrikanen slechts één keer. De verhoudingen in het mondiale voetbal komen op dit WK wel erg duidelijk aan de oppervlakte.

 

Het duel tussen Kameroen en Japan viel zeer tegen en was eigenlijk al de vijfde zwakke uitvoering op dit WK, dat zowel qua scores als qua voetbal hevig teleurstelt in de breedte. De Japanners pakten de winst door een doelpunt in de 39e minuut. Twee in het buitenland spelende Japanners beslisten het duel. Uit een mooie voorzet van Matsui (Grenoble) trof Keisuke Honda met een beheerste voetbeweging doel. De oud-VVV’er bekroonde daarmee zijn debuut op het mondiale toneel.

 

 

 

Share.

Laat een reactie achter