Higuain wil duidelijkheid van Maradona

0

Gonzalo Higuain begint aan zijn vierde seizoen bij Real Madrid en is een van de spelers die niet ter discussie staat bij de Koninklijke. Zijn talent wordt door bondscoach Maradona nog altijd niet voor vol aangezien.

‘Ik weet het ook niet, maar zolang ik niet word opgeroepen, maak ik geen deel uit van de Argentijnse ploeg. Ik wil erg graag met die ploeg naar het WK en zal bij Real extra mijn best doen om een uitverkiezing af te dwingen,’ laat de aanvaller weten.

Zijn situatie is opmerkelijk omdat drie jaar geleden om Higuain werd gestreden door de Franse voetbalbond. Bondscoach Domenech riep de speler zelfs op toen hij nog onder contract stond bij River Plate. Dat was een provocatie, omdat Higuain vanwege zijn geboorte een Franse paspoort heeft. Zijn vader speelde toen namelijk voor Brest. Dat paspoort was gunstig bij zijn transfer naar Real, maar Higuain negeerde wel de uitnodiging.

Daarna is hij echter nooit meer opgeroepen voor de Argentijnse ploeg, dus hij kan nog kiezen. ‘De belangstelling van Domenech is latent en ik ben zeer vereerd. Maar ik wil eerst weten van Maradona wat hij met mij van plan is, voordat ik een beslissing neem. Maar ik zeg niet dat ik nooit voor Frankrijk zal spelen.’

Share.

Laat een reactie achter