Hiddink stopt als bondscoach van Rusland

0

Guus Hiddink houdt het na vier jaar voor gezien als bondscoach van Rusland. De Achterhoeker informeerde gisteren persoonlijk de bondsvoorzitter Sergei Foersenko over zijn besluit. Het is niet duidelijk wat hij nu wel gaat doen.

Hiddink begon meteen na het WK-2006 aan zijn klus met als hoofddoel om Rusland naar het volgende mondiale toernooi te loodsen. In die missie is hij uiteindelijk niet geslaagd. Alles wat er tussendoor kwam, zou volgens Hiddink niet echt tellen meende hij toen, maar toch heeft niet alles zomaar in de prullenbak te verdwijnen. Hiddink plaatste Rusland met enig geluk voor Euro-2008 en op dat toernooi speelde zijn ploeg twee zeer goede wedstrijden (tegen Zweden en vooral tegen Nederland in de kwartfinale). Twee duidelijke nederlagen tegen Spanje (4-1 en 3-0) zorgden ervoor dat Rusland niet na twintig jaar weer een finale zou meemaken.

De uitschakeling door Slovenië voor het WK mag echter als een lelijke streep door de rekening worden beschouwd. Rusland moet nu op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hiddink is in ieder geval vrij om een andere job aan te nemen, waardoor hij toch naar het WK gaat. Nigeria en Ivoorkust zijn sinds deze maand op zoek naar een interim-coach en ook Noord Korea zou belangstelling hebben voor de vaardigheid van Hiddink om een ploeg voor een toernooi op te laden.

Share.

Laat een reactie achter