Hiddink definitief niet naar WK

0

Guus Hiddink ontbreekt komende zomer definitief op het wereldkampioenschap voetbal. De Nederlandse trainer heeft een aanbod van Ivoorkust afgeslagen om de nationale voetbalploeg tijdens het WK in Zuid-Afrika te leiden. Dat liet Hiddink zaterdag weten op d

,,Ik ga ook niet met een ander land naar Zuid-Afrika”, aldus Hiddink, die nog tot eind juni onder contract staat bij de Russische voetbalbond. ,,Na het WK treed ik in dienst van de Turkse voetbalbond. Dat nieuwe contract vraagt veel aandacht, Turkije heeft grote plannen en en ik bereid me zo goed mogelijk voor.” Hiddink heeft de Ivorianen vrijdagmiddag ingelicht over zijn besluit.

De Ivoriaanse voetbalbond ontsloeg vorige maand de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodzic. Hiddink werd vervolgens door vedette Didier Drogba – met wie hij vorig jaar succesvol samenwerkte bij Chelsea – gevraagd om met Ivoorkust naar het WK te gaan. De 63-jarige Varssevelder voelde daar wel wat voor, maar moest eerst overeenstemming bereiken met de Russische bond over ontbinding van zijn contract. Zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen liet eerder deze week nog weten dat de gesprekken daarover nog lopen.

Hiddink heeft nu echter besloten niet op het aanbod van Ivoorkust in te gaan. ,,Ik heb steeds gezegd dat ik het laatste woord in deze zou hebben. Nee, dus”, zo citeert AD Sportwereld de gelouterde oefenmeester. Hiddink was eerder op het WK actief met Nederland (1998), Zuid-Korea (2002) en Australië (2006).

Share.

Laat een reactie achter