Hiddink bezorgt Rusland einde record

0

Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft de Russische nationale ploeg – ook de tijd van de Sovjet-Unie meegerekend – in de voorronde van het WK een thuisnederlaag geleden. Met deze primeur staat Hiddink in ieder geval in de annalen.

De teleurstelling in Moskou was zeer groot na de 1-0-nederlaag tegen Duitsland. Niet vanwege de nederlaag, maar vanwege het weinig moedige spel van de Russen, die zich eigenlijk de kaas van het brood lieten eten door de Duitsers. Op de eerste tien minuten van de tweede helft na liet de Russische ploeg te weinig zien, ondanks het superieure talent van Arsjavin die vooral door de laffe tactiek in de steek werd gelaten. ‘Volgende keer beter, Guus,’ luidde een van de krantenkoppen, waarbij werd gedoeld op de speelstijl van de ploeg.

 

Rusland krijgt in ieder geval een herkansing. Het is zowel voor Hiddink als voor Rusland niet de eerste keer om zich via de achterdeur voor een toernooi te plaatsen. Hiddink slaagde er met Oranje in om Euro-96 te halen ten koste van een beslissingswedstrijd tegen Ierland (2-0 met twee goals van Kluivert). Rusland bewaart minder goede herinneringen aan dergelijke duels. In 1973 weigerde de ploeg te spelen tegen Chili en werd door de FIFA uitgesloten en in 1997 won Italië een barrage van de Russen. Als zelfstandig land heeft Rusland maar twee keer eerder aan het WK deelgenomen.

Share.

Laat een reactie achter