‘Het zal echt beter moeten’

0

Volgens Frank de Boer was Duitsland voor Oranje een gunstiger tegenstander geweest in de WK-finale. Het Nederlands elftal staat daarin zondag tegenover Spanje, dat de Duitsers woensdagavond in de halve finale met 1-0 versloeg.

”Het zal echt beter moeten in de finale”, doelt de assistent-bondscoach tegenover NUsport op het spel van het Nederlands elftal.”Maar ik ben ervan overtuigd dat we dan ook ons beste spel gaan spelen. Ik zie ons namelijk wél groeien.”

Vanwege zijn verleden als voetballer van FC Barcelona vindt hij de finale tegen Spanje een mooi affiche.“Al zal men in de rest van Nederland liever Duitsland hebben gewild. Ik denk dat we tegen de Duitsers meer kans zouden hebben. Spanje heeft echt heel weinig zwaktes en kan fantastisch voetballen.”

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque verwacht desalniettemin een pittige tweestrijd met Oranje, zo liet hij na de zege tegen Duitsland weten. "We moeten niet te vroeg juichen. Er komt nog een wedstrijd. We kennen het Nederlandse voetbal goed. Het wordt een loodzware finale."

”De Nederlandse spelers verkeren in briljante vorm. Hopelijk vinden we genoeg rust aan de bal. We spelen met de persoonlijkheid die ons kenmerkt."

Volgens de Duitse keuzeheer Joachim Löw hoeft de finale nauwelijks nog gespeeld te worden. ”Spanje wordt wereldkampioen”, zei hij. ”Ze hebben echt een geweldige wedstrijd gespeeld.”

Volgens Löw is Spanje al twee, drie jaar het beste elftal van de wereld. ”Ik moet ze gewoon complimenteren. Ze hebben ons tot het uiterste gedreven. Wij zaten aan onze limiet.”

Share.

Laat een reactie achter