Het WK van Oranje in cijfers

0

Het Nederlands elftal heeft met negen punten uit drie wedstrijden een uitstekende prestatie neergezet. Bekijk hier de statistieken van Oranje op het huidige WK.

Maar liefst 33 van de 41 schoten van Oranje eindigde in de afgelopen drie wedstrijden tussen de palen. Daaruit werd 10 keer gescoord, wat betekent dat Nederland momenteel de meest effectieve ploeg is van het WK. Met een schotprecisie van 80,5% is er geen enkel land dat beter dan Oranje in deze statistiek.

 

Het hudige systeem van Louis van Gaal wordt gekenmerkt door het countervoetbal. Het Nederlands elftal had tot dusver maar 89 aanvallen nodig om tot 10 doelpunten te komen. Zo hadden België en Argentinië ruim 150 aanvallen nodig om tot respectievelijk vier en zes doelpunten te komen.

 

Verdedigend blinkt Nederland uit in de statistieken. Als we kijken naar het aantal te verrichten reddingen van de doelmannen op het WK, tellen we er bij Oranje-doelman Jasper Cillessen slechts zes. Hierin staat Nederland op een tweede plaats, aangezien Brazilië-doelman Julio Cesar maar vijf keer redding hoefde te brengen.

 

Als we kijken naar het aantal overtredingen zien we Oranje terug als koploper in de lijst. Nederland werd maar liefst 68 keer teruggefloten. Costa Rica en Argentinië volgen Nederland met respectievelijk 60 en 56 overtredingen.

Share.

Laat een reactie achter