Het gebruik van eiwitshakes

0

U zult de vraag vast wel eens gehoord hebben in de sportschool; gebruikt u ook eiwitshakes of maakt u al gebruik van eiwitshakes?

Voor uzelf is het belangrijk om te weten wat het nut is van het gebruiken van eiwitshakes en wanneer u deze eventueel zou moeten gebruiken. Het kan zeker een aansluiting zijn op uw huidige fitnessschema, het boeken van resultaten en uw eetpatroon.

 

Werking van eiwitshakes

Wanneer u gaat sporten zullen uw spieren beschadigd raken. Er komen kleine scheurtjes in de spieren en deze worden weer hersteld door het innemen van eiwitten. Wilt u dit gehele proces sneller laten verlopen en dus sneller resultaat zien? Dan is het gebruik van eiwitshakes van Muscle Concepts een aanrader. Er wordt over het algemeen snel resultaat geboekt en de samenstelling van deze shakes is op natuurlijke basis. Er zijn dus geen toegevoegde smaak-, geur- of kleurstoffen wat weer zorgt voor het minder binnenkrijgen van ‘slechte’ stoffen.

 

Het is verstandig om whey proteïne shakes aan te schaffen. Deze shakes worden het snelst door uw lichaam opgenomen en daar zal het resultaat dus het snelst van worden ondervonden. Wij raden u aan om het direct na de training te gebruiken, want dan schreeuwt uw lichaam als het waren om bouwstoffen. De shake zorgt voor aminozuren en deze helpen bij spiergroei, spierherstel en krachttoename. Ook zal de spierafbraak aanzienlijk minder worden wanneer u geregeld met shakes bezig bent.

 

Wanneer de shake innemen

Het nemen van de eiwit shake hangt geheel af van uw eigen inname van eiwitten. Heeft u tot kort voor de training al een eiwitinname gehad? Dan heeft u er weinig aan om nog voor de training of kort na de training een eiwit shake te nemen. Hierdoor zal het als het ware een ‘overdosis’ aminozuren zijn en kan uw lichaam het niet allemaal opnemen. 

Share.

Laat een reactie achter