Het einde van Voetbal International?!

0

Het lijkt erop dat we na het WK een andere bezigheid moeten zoeken voor de maandag- en vrijdagavond. De mannen van VI liggen opnieuw in puin met elkaar, maar deze keer blijft het niet alleen bij woorden.

Zaterdag beet televisie-ster en vaste tafelgast René van der Gijp al van zich af door in Trouw zich negatief uit te laten over het gedrag van Johan Derksen. ”Hij brengt het niet meer op, dat vind ik eigenlijk best wel pijnlijk omdat dat contact met het publiek een wezenlijk onderdeel van ons succes is. Ik heb soms het idee dat geld verdienen voor Johan belangrijker is dan plezier beleven aan het maken van zo’n programma”, aldus van der Gijp. Even later geeft hij aan dat hij vindt dat ‘de lol van het programma’ is verdwenen en dat hij als het ware nu ‘een bom onder het programma’ heeft gelegd om alles om te gooien.
 
Johan Derksen reageert in zijn column in het weekblad Voetbal International op de uitlatingen van René. Derksen ziet dat Van der Gijp na zijn overspannenheid nog altijd niet de oude René is. “Hij vertoont megalomane trekjes, waant zich een Hollywood-ster en klaagt voortdurend bij de RTL-directie over Wilfred en mij”, stelt Derksen, geciteerd door GeenStijl. “Een bijkomend probleem is, dat een discussie met René niet tot de mogelijkheden behoort. Met Wilfred kun je ruzie maken, maar hij is een professional, we komen er altijd weer uit. René dreigt meteen zijn contract te verscheuren zodra er een probleem is.”
“Ik kan nooit boos worden op René, maar hij beseft niet, dat juist hij het probleem binnen het programma is. Sinds zijn terugkeer heb ik sterk de indruk dat hij voor de uitzending antidepressiva slikt. Dan wordt hij hyper en schreeuwt en giert hij er anderhalf uur lustig op los, om zich vervolgens weer een paar dagen op te sluiten in Dordrecht”, vervolgt Derksen, die nog niet klaar is. ”René profileert zich als een orakel en duldt geen discussie of tegenspraak, van enige chemie is geen sprake meer. Met zijn ellelange tirades en zijn neplach is hij intussen een karikatuur van zichzelf. Maar uitgerekend hij gaat nu een bom onder het programma leggen. En ik kan nog steeds niet boos op hem worden”, besluit De Snor.
Volgens GeenStijl hebben Genee en RTL nog geprobeerd om de publicatie van de column tegen te houden, maar dat was zonder succes. Ingewijden melden intussen dat de kans groot is dat Van der Gijp zijn contract daadwerkelijk gaat inleveren.
Share.

Laat een reactie achter