Heel Afrika staat achter Ghana

0

In Nederland en Brazilië zouden ze het waarschijnlijk vergeten, maar er staat vanavond nog een kwartfinale op het programma. Voor Afrika is dat dé wedstrijd van de dag en vormt Oranje-Brazilië slechts het voorspel. Ghana – Uruguay houdt Afrika echt bezig.

Ghana kan het eerste Afrikaanse land worden dat zich plaatst voor een halve finale op een WK. Als dat lukt, zou er na twintig jaar weer een nieuwe grens zijn verlegd. Het is pas voor de derde keer dat een Afrikaanse ploeg een kwartfinale speelt. In 1990 versloeg Engeland Kameroen met 3-2 in de verlenging, op basis van een discutabele strafschop die door Gary Lineker werd benut. Twaalf jaar later werd Senegal in de kwartfinale uitgeschakeld door Turkije. Het is overigens opmerkelijk dat nog geen Afrikaanse ploeg op het WK een KO-duel binnen negentig minuten wist te winnen.

 

 

Voor Uruguay bestaat de kans om na veertig jaar de halve finale te bereiken op een WK. De tweevoudig wereldkampioen kan oude tijden laten herleven door deze kwartfinale te winnen. De ploeg lijkt licht favoriet door het goede spel van de spitsen Forlan en Suarez op dit WK. In de eerste ronde was Uruguay al te sterk voor Zuid Afrika (3-0), dus heeft het al eens tegen een heel stadion gewonnen.

Share.

Laat een reactie achter