Haïti stunt bijna tegen Team USA en gaat door

0

Team USA is door het oog van de naald gekropen tegen Haïti. De ploeg van Bob Bradley ontsnapte aan een historische nederlaag tegen Haïti door een doelpunt van Stuart Holden in de 92e minuut. Daarmee is de titelverdediger toch een ronde verder.

Haïti stond op dat moment met 2-1 voor en leek een einde te maken aan de ongeslagen status van de Verenigde Staten na een reeks van 24 duels in dit toernooi. Amerika kwam nog op voorsprong in de zesde minuut door een treffer van Davy Arnold, maar Haïti vocht zich in het begin van de tweede helft knap terug met twee goals binnen vier minuten van Virin en Chery.

De treffer van Holden was noodzakelijk omdat Honduras tegelijkertijd met 4-0 won van Grenada en zich ook plaatste voor de kwartfinale, waarin het uitkomt tegen Canada. Martinez (2x), Espinoza en Costly namen de treffers voor hun rekening. Haïti plaatste zich uiteindelijk ook voor de kwartfinale met de derde plaats in de groep.