Gullit heeft spijt van afzegging WK-94

0

Ruud Gullit heeft gisteren spijt betuigd voor het afzeggen van het WK-94. Niet vanwege de smakkerd van Frits Barend overigens. Gullit verklaarde gisteren voor de internationale media dat hij met iets meer levenservaring nooit had afgezegd.

De ware reden van de afzegging is nooit duidelijk geworden. Gullit wilde niet verder op de kwestie ingaan, maar liet als voorzitter van Nederlandse kandidatuur op het WK-2018 diplomatiek weten dat hij nu nooit meer voor een WK zou afzeggen.

Gullit speelde net als Van Basten maar één WK en trof op een groot toernooi maar een keer een niet-Europees team en dat was Egypte. Het WK-90 werd voor Oranje een drama, maar betekende voor Gullit een mooie comeback na meer dan een seizoen van blessureleed. Hij scoorde zelfs tegen Ierland. In 1994 had Gullit net de Coppa Italia gewonnen na een goed seizoen bij Sampdoria en keerde hij terug in de nationale ploeg. Eenmaal in het trainingskamp voelde hij zich niet gelukkig tussen de (ex-) Ajacieden (o.a. Frank en Ronald de Boer, Bergkamp en Jonk), die de boventoon voerden. Enkele weken na het WK liet Gullit weten dat Oranje met een verkeerde tactiek naar het hete Florida zou afreizen en dat hij daarover met Advocaat in conflict was geraakt.

Share.

Laat een reactie achter