Guadeloupe blijft stunten; Mexico hapert weer

0

Guadeloupe is duidelijk op koers om de stunt van twee jaar geleden in de Concacaf Gold Cup, toen het team een plaats in de halve finale afdwong, te evenaren. De ploeg van Franse eiland won vannacht met 2-0 van Nicaragua.

Het is een bizar verhaal in het moderne voetbal, dat een gelegenheidselftal van een eiland dat geen officieel lid is van de FIFA het zo goed op eindtoernooien kan doen. De ploeg dankte de winst aan twee treffers tussen de 12e en de 14e minuut van de tweede helft. Eerst kopte Auvrey een voorzet van Capoue in het doel en vervolgens scoorde Gotin uit een voorzet van dezelfde speler.

Voor Mexico duurt de lijdensweg voort. De ploeg kwam dit keer niet verder dan een gelijkspel tegen Panama. Het is een nieuwe tegenvaller voor bondscoach Aguirre, die tijdens de wedstrijd uit het veld werd gestuurd vanwege wangedrag langs de lijn. Miguel Sabah zette Mexico in de tiende minuut op voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in de 29e minuut zorgde Blas Perez voor de gelijkmaker (1-1) en daarna waren de Mexicanen weer van de leg. Mexico moet in de laatste groepswedstrijd tegen Guadeloupe tenminste gelijk spelen om zeker te zijn van een plaats in de kwartfinale.