Grote clibs zonder Europa dit jaar

0

Opvallend is dat er veel grote clubs dit jaar niet meespelen om Europese prijzen. De meest verrassende uitslag is die van AS Roma, die in de uitwedstrijd tegen Slovan Bratislava met 1-0 werd geklopt en thuis gelijk speelde.

Doordat het in Rome 1-1 werd, gaat Stekelenburg met zijn nieuwe team niet om Europese prijzen spelen dit jaar. Roma kwam in de 12e minuut op voorsprong, maar in de slotfase maakte Peter Stepanovsky gelijk voor Slovan. Hierdoor komen zij in de groepsfase van de Europa League.

 

Niet alleen Roma was een verrassende verliezer, ook Spartak Moskou doet dit jaar niet mee in Europa. Het team van Demi de Zeeuw deed het vorig jaar aardig in de Champions League en in de Europa League, waar het nog in de kwartfinale terrecht kwam, maar werd geklopt door FC Porto. De ploeg uit Rusland wist niet te winnen van Legia Warschau in eigen huis, het werd 2-3, en dat was niet genoeg tegenover de 2-2 in Polen.

 

Andere grote namen die we niet te zien krijgen in de Europese competities zijn Dinamo Boekarest, Sparta Praag, Panathinakos, Glasgow Rangers, Celtic, Sporting Portugal en Sevilla.

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

Share.

Laat een reactie achter