Ghana wil Balotelli overhalen

0

De voetbalbond van Ghana hoopt binnenkort Mario Balotelli over te kunnen halen over de nationale ploeg van Ghana te kiezen. De jeugdinternational van Italië kan nog voor het Afrikaanse land kiezen omdat hij een dubbele nationaliteit heeft.

Balotelli werd in Ghana geboren en kwam als adoptiekind naar Italië. De bondsvoorzitter Kwesi Nyantekyie heeft laten weten op de website van de Ghanese bond dat er contact met de speler zal worden gezocht. ‘Hij kan een enorme versterking voor onze ploeg betekenen. Dit is voor ons een buitengewone kans om een sterspeler aan de ploeg toe te voegen.’

Balotelli speelt al twee seizoenen bij kampioen Inter en heeft behalve enkele onsportieve strapatsen vooral indruk gemaakt met zijn talent. Tijdens het jeugd-EK in Zweden viel hij weer op met een prachtig doelpunt en een domme rode kaart. Ghana is vrijwel zeker van kwalificatie voor het WK, maar bondscoach Lippi van Italië heeft al aangekondigd dat hij Balotelli vanaf komend seizoen als international zal oproepen.

Share.

Laat een reactie achter