Ghana en Ivoorkust op de drempel

0

De Afrikaanse zone biedt in de komende week enkele mooie duels op weg naar het WK op het eigen continent. Met Gabon – Kameroen als kraker, lijkt het hele werelddeel in spanning toe te kijken naar de ontknoping in de vijf groepen.

Het duel Gabon – Kameroen is vooral een wedstrijd tussen een verrassende outsider en een tegenvallende favoriet. Beide landen treffen elkaar woensdag weer in Yaounde. Voor de topploeg met Eto’o als superster vormen deze twee duels de laatste strohalm in een groep waarin Gabon nog geen punt verspeelde en Togo en Marokko ook nog meedingen om de plek in Zuid Afrika. De trainers Giresse (Gabon) en Le Guen (Kameroen) moeten beide ploegen tot kalmte manen. Eigenlijk kan Kameroen niet weer een WK mislopen, maar vooral niet dit WK.

Voor Ghana en Ivoorkust kan na dit weekeinde de vlag al uit. Beide ploegen wonnen tot nu toe alle duels in de finalegroep en hebben al een been in Zuid Afrika. Ghana speelt thuis tegen Soedan. Bij winst en een gelijkspel bij Benin-Mali is de kwalificatie een feit. Ivoorkust kan het werk afmaken tegen Burkina Faso, want dan is het op basis van de onderlinge resultaten niet meer in te halen.

Nigeria – Tunesië is de andere kraker van dit weekeinde. Beide landen hebben een stevige reputatie en zijn in de finaleronde nog ongeslagen, maar Nigeria heeft een wedstrijd meer gelijk gespeeld en moet die fout nu herstellen voor eigen publiek. Continentaal kampioen Egypte mag bij Rwanda geen fout maken, terwijl Algerije wel heel dicht bij het einddoel komt met een zege op Zambia. Maar ook hier valt de beslissing pas in oktober.

Share.

Laat een reactie achter