Geste Iniesta ontroert Espanyol

0

De wereldtitel is in goede handen. Die conclusie mag alleen al getrokken worden uit de geste van Andres Iniesta, door zijn doelpunt op te dragen aan de vorig jaar overleden aanvoerder Dani Jarque van aartsrivaal Espanyol.

Bij de ‘andere’ club van Barcelona is ontroerd en dankbaar gereageerd op de geste. ‘Op het belangrijkste moment in zijn loopbaan en van het Spaanse voetbal heeft Andres Iniesta aandacht gevraagd voor zijn onfortuinlijke collega. Wij kunnen alleen maar dankbaar zijn,’ laat de leiding van Espanyol via de eigen website weten. De relatie tussen Barcelona en Espanyol is in de afgelopen jaren moeizaam en niet zonder conflicten, maar door deze geste komen de clubs weer dichter bij elkaar. Op de website van Espanyol is een foto van Iniesta geplaatst. Iniesta mag bij de eerste uitwedstrijd bij Espanyol rekenen op een staande ovatie.

 

‘Ik was Dani nog wat verschuldigd en dat heb ik deze manier willen vereffenen door hem symbolische deel te laten nemen aan onze vreugde,’ heeft Iniesta uitgelegd in de Catalaanse krant El Periodico. ‘Voor de wedstrijd had ik het T-shirt aangetrokken voor het geval ik in de finale zou scoren.’ De Spaanse spelers droegen twee jaar geleden hun EK-zege op aan Sevilla-speler Antonio Puerta, die aan een hartaanval overleed.

 

 

Share.

Laat een reactie achter