Geen weeffout in WK-schema; groep E ongunstig

0

Het WK-2010 zal volgens het klassieke wedstrijdschema worden afgewerkt. Er zijn dit keer geen subtiele wijzigingen, zoals twee jaar geleden bij Euro-2008 onverwacht wel het geval was, waardoor met name gokhuizen zich flink konden verrijken.

Het toernooi in Zuid Afrika is geheel open en dat betekent dat alle tegenstanders in principe tegen elkaar de finale kunnen spelen. Dit maakt het loten morgen in Kaapstad een stuk overzichtelijker.

 

De enige ongunstige plek in het schema is groep E, omdat die in drie dagen na de laatste wedstrijd in de groepsfase (E1-E4) in Kaapstad eventueel in Durban of Pretoria moeten spelen. De groepswinnaar van E kan daardoor flink in ademnood komen en de nummer 2 van deze groep heeft een dag langer om te wennen aan de flinke hoogte, terwijl de tegenstanders uit groep F al op grote hoogte hun laatste groepswedstrijd spelen.

 

Het ooit door Michel Platini zelf op de redactie van Eurosport voor het WK-98 uitgedachte wedstrijdschema (waarbij de stadions zoveel mogelijk verschillende ploegen op bezoek kregen) is dus nog steeds van kracht. In Soccer City, Ellis Park en Pretoria worden zes groepswedstrijden uit evenveel verschillende groepen gespeeld. Voor de neutrale liefhebber is Johannesburg de meest ideale standplaats tijdens het WK, want men achttien wedstrijden zien in achttien dagen.

 

(Bron: Giorgio Press Ltd.)

Share.

Laat een reactie achter