Geblesseerde spelers EK 2012

0

Niet alleen sterspeler Puyol moet het EK van komende zomer missen. Ook onze Erik Pieters, Christian Poulsen van Denemarken en Giuseppe Rossi van Italië zullen er niet bij zijn. Welke spelers nog meer? Lees het hier!

POULE A:

 

Polen:

Momenteel heeft Polen nog geen blessures in de selectie zitten.

 

Griekenland:

Ook Griekenland heeft geen blessures. Alle spelers die ingezet werden in de kwalificatie zijn fit en klaar voor komende zomer.

 

Rusland:

Het Rusland van Dick Advocaat zal een aantal spelers moeten missen op het EK. Valisi Berezutski en Sergej Ignasjevitsj zijn beide geblesseerd en zullen hoogstwaarschijnlijk het EK vanaf de huiskamer mee moeten maken.

 

Tsjechië:

Ook Tsjechië heeft geen blessures in de selectie zitten.

 

 

POULE B:

 

Nederland:

Nederland mist Erik Pieters in de verdediging en er is nog twijfel over Ibrahim Afellay. Het talent van Barcelona, die de afgelopen weken weer zijn eerste minuten mocht maken na een langdurige blessure, lijkt weer op de weg terug te zijn. Of het op tijd is voor de eerste wedstrijd op 9 juni, is nog onduidelijk.

 

Duitsland:

Duitsland heeft tot nu toe nog geen afvallers.

 

Portugal:

Portugal moet spelmaker Danny missen. De speler van Zenit St. Petersburg raakte in februari ernstig geblesseerd en zal dit EK niet meespelen.

 

Denemarken:

Denemarken heeft nog geen duidelijkheid over Christian Poulsen. De speler van Evian FC is weliswaar geen vaste kracht, maar wel handig om erbij te hebben.

 

 

POULE C:

 

Spanje:

Spanje mist dus Carles Puyol als vaste waarde in het hart van de verdediging. Daarnaast mist Spanje misschien nog een speler van Barcelona. David Villa lijkt op tijd fit te zijn voor het EK, maar bondscoach Del Bosque wil nog geen overhaaste beslissingen nemen over de spits van Barca.

 

Italië:

Italië mist een aantal grote namen. Onder andere Giuseppe Rossi zal niet te zien zijn in Polen en Oekraïne. Onlangs scheurde de aanvaller voor de tweede keer zijn rechterkniebanden. Antonio Cassano, sterspeler bij AC Milan, werd vorig jaar aan zijn hart geopereerd. De speler heeft alweer een paar minuten achter de rug zitten, maar is nog niet volledig hersteld.

 

Ierland:

Ierland heeft momenteel nog geen blessureleed.

 

Kroatië:

Ook de nummer 8 van de FIFA-Ranking heeft geen blessures binnen de selectie.

 

 

POULE D:

 

Oekraïne:

Oekraïne heeft een opmerkelijk probleem. De eerste drie keepers zullen niet inzetbaar zijn voor het gastland. Oleksandr Shovkovskiy, keeper van Dynamo Kiev, heeft een schouderblessure. Andriy Dikan (Spartak Moskou) heeft een gezcihtsblessure en Oleksandr Rybk van Shaktar Donetsk is geschorst vanwege het gebruik van verboden middelen.

 

Zweden:

Daniel Majstorovic, de centrale verdediger van Celtic, lijkt het EK voor Zweden niet te gaan halen. Hij liep een knieblessure op tijdens de training van het Nationale team.

 

Frankrijk:

Frankrijk, een van de outsiders voor de titel, mist Eric Abidal, die vorige maand een levertransplantatie moest ondergaan. Bakary Sagna, speler van Arsenal, heeft een gebroken teen en zal ook niet in actie komen tijdens het EK.

 

Engeland:

Als laatse, maar zeker niet de meest gelukkige, Engeland. Zij missen het jonge talent van Arsenal Jack Wilshere. Hij heeft een seizoen vol blessureleed achter de rug en gaat niet mee, zo besloot de nieuwe bondscoach Roy Hodgson. Ook Darren Bent en Theo Walcott zijn nog niet zeker van deelname aan het EK. Als laatste missen de Engelsen misschien wel de belangrijkste kracht: Wayne Rooney. Hij zal de eerste twee wedstrijden tegen Zweden en Frankrijk moeten missen vanwege een schorsing.

 

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline, EK.nl

Share.

Laat een reactie achter