Gattuso zal rentree maken

0

Rino Gattuso zal vanmiddag in de basis starten bij Italie in het allesbeslissende duel met Slowakije. Het wordt een terugkeer van de wereldkampioen in de ploeg sinds zijn blessure in het afgelopen najaar.

Andrea Pirlo is niet op tijd fit en zal net als Buffon weer de wedstrijd vanaf de zijlijn moeten bekijken. Italie heeft geen keus meer. De ploeg van Lippi moet winnen om zeker te zijn van een plek in de volgende ronde. Alleen in 1950, 1966 en 2002 werd de titelverdediger in de eerste ronde van het toernooi uitgeschakeld. ‘ Maar zover zullen we het niet laten komen. Dit wordt zeker niet mijn laatste wedstrijd als bondscoach,’ liet bondscoach Lippi vol vertrouwen weten op de laatste persconferentie voor het duel.

 

Eventueel kan er sprake zijn van een noodzakelijke loting om de eindstand van de groep te bepalen. Dat is mogelijk wanneer Nieuw Zeeland en Italie vandaag een identiek resultaat boeken. In dat geval zal er in Johannesburg om 19.00 een speciale loting plaats vinden, waarmee wordt bepaald welke van deze twee landen hoger eindigt op de ranglijst.

Share.

Laat een reactie achter