Gastland verloor nooit het eerste duel op WK

0

Zuid Afrika moet als gastland morgen aan de bak tegen Mexico. Het team van Parreira vecht onbewust tegen een record. Nog nooit verloor een gastland het eerste duel op een WK en sinds de groepsronde met drie teams zelfs niet het twee duel.

Het is de vraag of Zuid Afrika dit record in stand kan houden. Daarbij werd op een WK nog nooit een gastland in de eerste ronde uitgeschakeld, zoals België, Zwitserland en Oostenrijk wel is gebeurd bij het EK. Sinds het bestaan van de groep met drie ploegen in de eerste ronde leden slechts vijf gastheren een thuisnederlaag in de eerste ronde, maar dat gebeurde dan wel in de derde wedstrijd als de kwalificatie meestal al veilig was. Die vijf nederlagen zijn: Chili – West Duitsland 0-2 (1962), West Duitsland – Oost Duitsland 0-1 (1974), Argentinië – Italië 0-1 (1978), Spanje – Noord Ierland 0-1 (1992) en Verenigde Staten – Roemenië 0-1 (1994).

 

Sinds 1994 heeft het gastland in de eerste ronde geen wedstrijd meer verloren.

 

Mexico gaat morgen voor de vijfde keer de openingswedstrijd van een WK meemaken. Het land speelde ook de allereerste wedstrijd op een WK, in 1930 tegen Frankrijk. Daarna speelde het land ook de openingswedstrijden van de mondiale toernooien in 1950, 1958 en 1970. Opmerkelijk genoeg wist Mexico geen van die vier wedstrijden te winnen.

 

 

(bron: Giorgio Press Ltd.)

Share.

Laat een reactie achter