G-14-fluiter Övrebo wordt monnik

0

Het lijkt een kerstverhaal. Tom Henning Övrebo heeft via de Noorse televisie bekend gemaakt dat hij graag terugtreedt uit het openbare leven omdat monnik wil worden. ‘Vanaf vandaag ben ik vader Knut,’ liet de topscheidsrechter weten.

In het afgelopen jaar stond Övrebo zwaar ter discussie omdat hij in de halve finale van de Champions League tussen Chelsea en Barcelona de Londense club met enkele beslissingen zwaar benadeelde door twee handsballen te negeren, die eigenlijk strafschoppen hadden moeten zijn. Dat hij ook nog de Barça-verdediger Abidal volslagen ten onrechte een rode kaart aansmeerde wordt in de Britse media vaak vergeten, maar de onhandige arbitrage drukte zeker een stempel op de spannendste wedstrijd van het afgelopen seizoen.

In het verleden had hij al enkele topclubs met arbitrale beslissingen in het zadel geholpen en hij verdiende zeker de bijnaam ‘G-14-fluiter’.

 

Övrebo wil nu missionaris worden en hij zal dan ook zeker niet fluiten op het aanstaande WK, hoewel hij daarvoor wel was aangewezen.

 

 

Share.

Laat een reactie achter