Franse bond ontstemd vanwege kritiek Yade

0

De Franse staatssecretaris Rama Yade van Sportzaken heeft de woede van de Franse voetbalbobo’s op haar hals gehaald met haar kritiek op de nationale ploeg. ‘Wanneer les Bleus een politieke discussie uitlokken, zijn we echt verdwaald.’

Voorzitter Escalettes die ook onder vuur ligt heeft zelfs in een officiële verklaring laten weten dat hij zal aanblijven tot de zomer van 2012. ‘Dan komt er pas een einde aan de termijn van mijn voorzitterschap. Ik zie geen reden waarom ik moet opstappen. Er hoeft binnen de bond helemaal schoon schip worden gemaakt en daar heeft de staatssecretaris echt niets over te zeggen. Haar uitspraken zijn misplaatst,’ aldus Escalettes.

 

De populaire Rama Yade durfde de Franse ploeg te bekritiseren na de kansloze thuisnederlaag tegen Spanje en meende dat bondscoach Domenech eigenlijk al na Euro-2008 ontslagen had moeten worden. ‘Frankrijk heeft voldoende spelers met kwaliteiten, maar de bondscoach kan er geen eenheid van maken. Er moet na het WK echt wat veranderen en niet alleen rondom de nationale ploeg,’ aldus de staatssecretaris.

Share.

Laat een reactie achter