Franse bond ontslaat Domenech

0

Raymond Domenech is op staande voet ontslagen door de Franse bond. Dat heeft de radiozender France-Info vanochtend bekend gemaakt. De oud-bondscoach krijgt geen nieuwe functie binnen de Franse voetbalbond.

De bond verwijt hem dat hij na de verloren interland tijdens het WK tegen Zuid Afrika (zijn laatste) de coach van de tegenstander Carlos Alberto Parreira weigerde de hand te schudden. Dit wangedrag is de knuppel waarmee de geplaagde coach kan worden geslagen. Domenech lag al vier jaar onder vuur, maar werd telkens gedekt door de Franse bond.

Uiteraard zijn er meer redenen om de coach te ontslaan. De affaire met Nicolas Anelka maakt hem ongeloofwaardig voor een nieuwe coördinerende functie binnen de bond. Normaal worden Franse bondscoaches weggepromoveerd binnen de bond, zoals bij Michel Hidalgo, Gerard Houllier en Aimé Jacquet is gebeurd. Maar zelfs die eer krijgt Domenech niet. Hij krijgt volgens insiders wel een afkoopsom van twee jaarsalarissen van de bond mee als oprotpremie. Dat zou ongeveer 500.000 euro kunnen zijn.

Share.

Laat een reactie achter