Frankrijk speelt voor geloofwaardigheid

0

Vice-wereldkampioen Frankrijk wankelt en moet in de komende week vooral veel prestige terugwinnen bij het eigen publiek. De ploeg met sterren als Henry, Ribery Benzema en Gourcuff kan niemand meer bekoren, maar dat ligt aan bondscoach Domenech.

Het gezaghebbende dagblad l’Équipe liet gisteren weten dat Frankrijk sinds het dramatisch verlopen EK van vorig jaar geen duel zonder fluitconcert heeft afgewerkt. De aanhang is het beu dat een eigenwijze bondscoach de nationale trots gijzelt. Het ontbreken van nuttige spelers als Giuly, Pires en Trezeguet speelt nu niet meer mee, want Domenech beschikt over een goede ploeg met enkele goed door hem ingepaste spelers, zoals Gignac en Rémy. Het heeft dus vooral met de uitstraling van de coach te maken.

En met de resultaten, want de moeizame 1-0-zege bij de Faröer-eilanden heeft de stemming helemaal gedrukt in het land van Marianne. De wedstrijd tegen het feitelijk al uitgeschakelde Roemenië is de laatste testcase, ook al lijkt de tweede plaats achter Servië geen gevaar te lopen. Woensdag is de uitwedstrijd bij de koploper en dat kan wel eens het echte breekpunt worden. Frankrijk mag die wedstrijd voor haar prestige niet verliezen.

 

Share.

Laat een reactie achter