Frankrijk op rozen; Grieken schotloos

0

Frankrijk lijkt vrijwel zeker van deelname aan het WK. De ploeg van Raymond Domenech won de uitwedstrijd bij Ierland met 1-0 en heeft de kwalificatie voor het grijpen. De winnende goal viel achttien minuten voor het einde door een actie van Anelka.

Frankrijk was gedurende de wedstrijd tegen de ijverige Ieren de toonaangevende ploeg en verdiende de overwinning zonder enige discussie. Toch kostte het de Haantjes veel moeite om in de uitwedstrijd al toe te slaan. De beslissing viel in de 72e minuut toen Anelka uithaalde en het schot door St. Ledger van richting werd veranderd.

In een andere barrage kwam Griekenland voor eigen publiek niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Oekraïne. De Grieken domineerden weliswaar de wedstrijd, maar verzuimden toe te slaan op de beslissende momenten.