Frankrijk begint met schone lei

0

De Franse voetbalbond heeft besloten om alle 23 spelers van de WK-selectie uit te sluiten voor de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe bondscoach Laurent Blanc over drie weken tegen Noorwegen.

Op deze manier wil de Franse bond een gebaar maken naar het publiek naar aanleiding van de spontane staking van de spelers en de matige prestaties. Het is niet duidelijk of Blanc voor de volgende wedstrijden wel enkele spelers mag oproepen. Het ziet er naar uit dat behalve Anelka ook aanvoerder Patrice Evra nooit meer het Franse shirt zal dragen omdat hem de staking wordt aangerekend.

 

Een van de spelers die tot de nieuwe ploeg zal behoren is Samir Nasri, die tot verbazing van velen niet door Domenech werd opgeroepen. In principe maakt ook Karim Benzema een kans, maar gezien de rechtszaak waarbij hij is betrokken, lijkt de kans op een plaats in de selectie voor hem klein.

Andere spelers die in aanmerking voor de nieuwe ploeg komen zijn: Stephane Ruffier, Philippe Mexes, Rio Mavuba, Gameiro en Jimmy Briand.

Share.

Laat een reactie achter