Forlan is onder indruk van onderscheiding

0

De uitverkiezing van beste speler van het WK heeft Diego Forlan enorm verrast. De aanvaller van Atletico Madrid hoorde het nieuws in zijn hotelkamer van zijn ploeggenoten, die het nieuws op een tv-zender hadden vernomen.

‘Plotseling stond de hele ploeg in mijn kamer, terwijl we net naar de finale hadden gekeken. Ik ben kleren en al een zwembad ingegooid om de verkiezing te vieren. Het nieuws heeft me echt verrast. Als aanvaller ben je bezig met andere dingen, maar je houdt geen rekening met de kans om de beste speler van het toernooi te worden. Na de uitschakeling door Nederland hoopte ik nog een beetje om topscorer van het toernooi te worden. Maar aan deze prijs heb ik echt geen moment gedacht,’ aldus de tweevoudige Europese topscorer.

 

Over de uitschakeling door Nederland wilde hij wel iets kwijt. ‘Als je ziet hoe Nederland heeft gespeeld in de finale is het echt jammer dat wij de finale niet hebben gehaald. Het scheelde echt niets, want een buitenspelgoal was doorslaggevend. Als er een land is dat niet moet klagen over de arbitrage op dit WK dan is dat Nederland wel. Als ze dat wel zouden doen, dan zijn het slechte verliezers. Als Uruguay zo had gespeeld tegen Spanje waren we afgemaakt in de mondiale pers. Misschien hoorden we toch een beetje in de finale. Ik baal er nog steeds van, dat we die niet hebben gehaald.’

Share.

Laat een reactie achter