FIFA start Puskas Award

0

De wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag de eerste verkiezing van het mooiste doelpunt van het jaar geopend. Een vakjury heeft een selectie van tien doelpunten gemaakt.

Op de website van de FIFA kunnen de voetbalfans wereldwijd de beelden van deze treffers bekijken en hun stem uitbrengen. De winnaar ontvangt de FIFA Puskas Award, vernoemd naar de legendarische spelmaker van Hongarije in de jaren vijftig.

Doelpunten uit de Nederlandse competitie of van Nederlandse makelij behoren niet tot de genomineerde treffers. Tot de kanshebbers behoren wel onder anderen Cristiano Ronaldo (Manchester United: 1-0 tegen FC Porto), Fernando Torres (Liverpool: 4-0 Blackburn Rovers), Andres Iniesta (Barcelona: 1-1 tegen Chelsea) en Emmanuel Adebayor (Arsenal: 1-1 tegen Villarreal).

De geselecteerde doelpunten zijn door de vakjury beoordeeld op de volgende criteria: schoonheid, belang van de wedstrijd, geluksfactor, sportiviteit en tijdstip (tussen juli 2008 en juli 2009). De eerste Puskas Award wordt op 21 december in Zürich tijdens het FIFA World Player Gala 2009 uitgereikt.

Share.

Laat een reactie achter