FIFA roept de leden bij elkaar voor overleg

0

Blatter heeft maandag een buitengewone algemene ledenvergadering uitgeschreven. Onderwerpen zijn de handsbal van Henry in de WK-kwalicatiewedstrijd tegen Ierland en het lopende onderzoek naar het omkoopschandaal in het Europese voetbal.

Het extra congres van de wereldvoetbalbond is op 2 december in Kaapstad. Twee dagen later is in deze Zuid-Afrikaanse plaats de loting voor de eindronde van het WK 2010.

Volgens Blatter maakt de FIFA zich wel degelijk zorgen over de reputatie van voetbal nu Henry zo gemakkelijk wegkwam met een overtreding die niet werd opgemerkt door de scheidsrechter. De aanvaller van Barcelona maakte opzichtig hands en stelde William Gallas vervolgens in staat te scoren. Die treffer hielp de Fransen naar het WK.

Sindsdien is de roep om gebruik te maken van videobeelden om omstreden spelsituaties te beoordelen luider dan ooit. De FIFA is altijd fundamenteel tegenstander geweest van de inzet van technische hulpmiddelen, maar lijkt nu toch genegen de discussie erover aan te zwengelen. Het Ierse verzoek de wedstrijd over te spelen vond geen gehoor.

Share.

Laat een reactie achter