FIFA kwam door Engeland in de problemen

0

Het zeer doorzichtige plan van de FIFA om Frankrijk te straffen bij de loting van het WK door haar het groepshoofdschap af te nemen was bijna onmogelijk geworden door het aantoonbare antisportieve gedrag van Engeland.

De FIFA-ranglijst, op basis waarvan de organisatoren Frankrijk konden uitsluiten, boden eigenlijk geen uitkomst omdat zowel Argentinië als Engeland dan ook geen groepshoofd konden zijn. Eerst werd besloten dat Argentinië hoe dan ook groepshoofd moest zijn, want anders liep de hele loting in het honderd. Immers dan kon geen pot worden gevormd met de resterende ploegen uit Zuid Amerika en Afrika, want dan was er een land teveel geweest.

Alleen voor de Europese ranglijst werd de ranglijst gehanteerd, maar dan waren er problemen omdat Engeland onder Portugal en Frankrijk. Toen moest er naar een situatie worden gezocht om deze twee landen toch uit te kunnen sluiten. Dat kon op basis van de stand per 1 oktober, nog voordat de laatste duels in de groepsronde werden gespeeld. Toen stond Engeland inderdaad boven de twee rivalen.

Daarom is de oktober-ranglijst van stal gehaald, maar Engeland is zelf schuldig aan de situatie omdat de ploeg bewust (en dat is veel verwerpelijker dan een niet gesignaleerde handsbal van Henry) Kroatië uitschakelde door opzettelijk te verliezen bij Oekraïne. Door dit wangedrag moest de FIFA opeens zijn criteria dubieus aanpassen. Met een gelijkspel of een overwinning in Kiev had Engeland altijd boven Frankrijk en Portugal gestaan.

 

Het bewijs is weer eens geleverd: vals spelen loont, Engeland is er het beste voorbeeld van. De Britse media moeten op hun beurt zich weer in bochten kronkelen om aan te tonen dat Platini veel macht heeft binnen de FIFA, zoals brutaal wordt beweerd in de tabloids. Als dat echt zo het geval zou zijn, zou Frankrijk niet zo zijn mishandeld door de FIFA.

 

Share.

Laat een reactie achter