FIFA jaagt weer eens op Maradona

0

De FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar het gedrag van Diego Maradona na de door Argentinië gewonnen wedstrijd bij Uruguay, waarmee eergisteren de kwalificatie naar het WK is afgedwongen. Maradona liet zich in onbedekte termen uit.

‘Ik ben blij voor Argentinië. Ik ben trots op mijn landgenoten, behalve dan dat stelletje dat niet in de kwalificatie geloofde en mij op een zijspoor wilde zetten. Die **** mogen nu aan mijn **** zuigen. En ze mogen dat best een tijdje doen, want het is feest,’ liet de coach meteen na afloop in een flashinterview weten. De censuurmeters sloegen meteen uit in Zuid Amerika en enkele bobo’s wisten niet wat ze hoorden.

 

Later op de avond herhaalde Maradona deze woorden en verzocht hij een vrouwelijke journalist, die zich een maand geleden negatief over de bondscoach had uitgelaten, om de daad bij het woord te voegen. ‘Kom maar naar voren en doe maar wat ik net zei.’ Uiteraard ontstond er meteen een rel in de perszaal. Aangezien de persconferenties onder controle staan van de FIFA staan, is het niet uitgesloten dat Maradona voor zijn wangedrag zal worden gestraft en misschien zelfs geschorst.

Share.

Laat een reactie achter