FIFA heft schorsing van Irak op

0

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de schorsing van Irak opgeheven. Brunei loopt groot risico het lidmaatschap van de FIFA kwijt te raken, omdat de overheid in het sultanaat te veel invloed heeft op de voetbalbond. Dat heeft de FIFA vrijdag bekendgemaakt.

,,Irak is weer helemaal terug als lid van de FIFA. Er is een stappenplan voor verkiezingen bij de voetbalbond gemaakt, zodat ze weer kunnen spelen”, liet de overkoepelende instantie weten. Irak is de kampioen van Azië. Het land werd in november door de FIFA in de ban gedaan toen de veiligheidsdienst van het land het hoofdkwartier van de voetbalbond overnam.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaf aan dat Brunei, een van de kleine leden, in heel zwaar weer terecht is gekomen. De sultan van Brunei heeft geweigerd het bestuur van de voetbalbond te erkennen. ,,Als Brunei niet snel akkoord gaat met de door de Aziatische voetbalbond en de FIFA aangegeven stappen, wordt het lidmaatschap ontnomen”, aldus Blatter. Zuid-Afrika was het laatste land dat in 1976 uit de wereldvoetbalbond werd gegooid wegens de toenmalige apartheidspolitiek.

Share.

Laat een reactie achter